Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

5η Γιορτή Σπόρων 2016 στις 20 Μαρτίου στο Ξηροκάμπι Λακωνίας

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Σας προσκαλούμε στη Γιορτή Σπόρων που διοργανώνουμε για πέμπτη συνεχή χρονιά, με στόχο την ενημέρωση όλων μας για σημαντικά ζητήματα περιβάλλοντος και την έμπρακτη δράση μας για ελευθερία στη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των σπόρων.


Διαπιστώνουμε την προσπάθεια των αγορών να περιορίσουν την ελευθερία στην παραγωγή της τροφής στο όνομα του κέρδους και του ελέγχου της ζωής μας. Συνειδητοποιούμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές από τις οποίες έχουμε δανειστεί τον φυσικό πλούτο, τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Επιλέγουμε να υπερασπιζόμαστε με το λόγο και την πράξη μας τα δημόσια αγαθά, τη συνεργασία, την αυτοοργάνωση.


Γνώση - σπορά - ελευθερία: εάν δεν θέλουμε να χάσουμε την «ελευθερία» μας σχετικά με τη διατροφή, θα πρέπει να εργαστούμε για «γνώση» και «σπορά» κυριολεκτικά και μεταφορικά.


Φέτος θα συναντηθούμε στο Ξηροκάμπι Λακωνίας. Εκεί θα ανταμώσουμε, θα συζητήσουμε, θα ενημερωθούμε, θα ανταλλάξουμε και θα μοιράσουμε σπόρους από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες.


Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, ώρα 11 το πρωί, στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Ξηροκαμπίου.



Τη φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης) μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροκαμπίου, τον Σύλλογο Κυριών «Η Αγία Τριάς», τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου και του Δημοτικού Ξηροκαμπίου. Υποστηρίζουν και συμμετέχουν καλλιεργητές και παραγωγοί από Λακωνία – Μεσσηνία.



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

- Θαλή Λαδακάκο: 6939 361 652, peripolomanis@gmail.com (Πρόεδρος Δ.Σ. «Περι.Πολ.Ο. Μάνης»)

- Τάσος Καπετανάκος: 6945 389 714, (μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου)