Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη στο Υπουργείο Πολιτισμού

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Την Τρίτη 1 Μάρτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Αριστείδη Μπαλτά και τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού κ. Παναγιώτη Δούρο. Στη συζήτηση που ακολούθησε κυριάρχησε το θέμα της δημιουργίας Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, ένα ζήτημα που αποτελεί πάγιο και καθολικό αίτημα του νομού μας.

Αρχικά, παρουσιάστηκε το χρονικό των ενεργειών και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και διάφορους πολιτικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση για την πολιτισμική, τουριστική και οικονομική αναβάθμιση του τόπου μας που συνεπάγεται η ανέγερση του Νέου Μουσείου. Το Υπουργείο αναγνώρισε την σπουδαιότητα και την σημασία ενός τέτοιου έργου και σύντομα ο κ. Μπαλτάς θα επισκεφθεί την Σπάρτη προκειμένου να ξεναγηθεί στον χώρο του ΧΥΜΟΦΙΞ και να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς.

Τέλος, χθες το πρωί, ο κ. Αραχωβίτης παρευρέθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού όπου διαπιστώθηκε, σε πρώτη φάση, πως το έργο ανέγερσης του Νέου Μουσείου είναι εφικτό να ενταχθεί στις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το «πακέτο Γιούνκερ».