Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

¶μεση αποκατάσταση υποδομών στις περιοχές διέλευσης του κλάδου Λεύκτρου- Σπάρτη ζητά ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με τη παρούσα επιστολή μας, σας εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την έντονη ανησυχία μας, για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης των υποδομών του Δήμου Σπάρτης και των δημοτών μας, στις περιοχές που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, από τις εργασίες κατασκευής του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη.

Η εύλογη ανησυχία μας κ. Υπουργέ, γίνεται μεγαλύτερη, όσο το έργο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, χωρίς να υλοποιούνται οι παρεμβάσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των κατοίκων των παρόδιων περιοχών, αλλά και της λειτουργικότητας της οδού και των συνοδών τεχνικών έργων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως όλους τους συναρμόδιους φορείς υλοποίησης του έργου, για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Έχουμε επίσης προτείνει, ρεαλιστικές συμπληρωματικές παρεμβάσεις, που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα από και προς την υπό κατασκευή οδό και θα μεγιστοποιήσουν τη χρηστικότητα του έργου, προς όφελος των διερχομένων αλλά και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.

Σας ενημερώνουμε, ότι τα χρονικά περιθώρια αποκατάστασης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει εξαντλούνται όσο το έργο πλησιάζει προς την περαίωσή του και μαζί με αυτά εξαντλείται και η υπομονή της Τοπικής μας Κοινωνίας, που όλα αυτά τα χρόνια με υπομονή και καρτερικότητα υπέμεινε τις όποιες δυσχέρειες και ταλαιπωρίες επέφεραν οι εργασίες υλοποίησης του έργου.

Προσδοκώντας στην άμεση επέμβασή σας, προς επίλυση των προβλημάτων στις παρόδιες περιοχές του Δήμου μας, σας αποστέλλουμε συγκεντρωτικά τα σχετικά αιτήματα που αφορούν στην αναγκαιότητα αποκατάστασης των υποδομών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί