Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023

534 Μανιάτισσες εξετάστηκαν για τον καρκίνο του Μαστού

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Σε συνέχεια του προγράμματος Η πρόληψη σώζει ζωές, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργάνωσε και φιλοξένησε για τρίτη φορά διημερίδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου γυναικών με τίτλο Καρκίνος Μαστού: Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση – Στήριξη Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.Στο πλαίσιο της διημερίδας, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, κλιμάκιο δεκατεσσάρων ιατρών, εξειδικευμένων στα νοσήματα του μαστού, πραγματοποίησε Υπερηχογράφημα Μαστών και κλινική εξέταση σε 534 γυναίκες από τη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή των Νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Η άκρως τιμητική για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης προσέλευση κάθε γυναίκας κατά το διήμερο αυτό, μεταφράζεται ως επιτυχημένη αφύπνιση του πληθυσμού ευθύνης και έμπρακτη ευαισθητοποίηση απέναντι στη φροντίδα της ατομικής Υγείας.

Το ηθικό μεγαλείο όσων συντέλεσαν στην διοργάνωση και την ολοκλήρωση αυτής της διημερίδας έκανε τις χορδές της αρμονίας του εθνικού συστήματος υγείας να σπάσουν και φυσικά όλοι εμείς δεν θα μείνουμε στο νέκταρ της παρούσας στιγμής, όχι επειδή πρέπει, αλλά γιατί αυτό προκύπτει από τις ανάγκες της εσχατιάς της ηπειρωτικής Ευρώπης, τη Μάνη, και έχοντας επίγνωση τόσο του ρόλου του επαγγελματία υγείας, όσο και του χρήστη των υπηρεσιών υγείας.

Το κλίμα στους χώρους του Κέντρου Υγείας διαμορφώθηκε από όλες εκείνες τις γυναίκες, οι οποίες αφιέρωσαν το χρόνο τους και απάντησαν στο κάλεσμά μας. Συσσωρευμένος ενθουσιασμός και ιδιαίτερα θετική ατμόσφαιρα χαρακτήρισαν τις διαδικασίες καθΆ όλη τη διάρκειά τους. Θερμές αντιδράσεις και αποτελεσματική αλληλεπίδραση ιατρών και εξεταζομένων, που αποτυπώθηκε στα σχόλια τα οποία λάβαμε. Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ευχαριστεί θερμά το σύνολο του κόσμου που με την ανταπόκρισή του έχει γίνει η κινητήριος δύναμη για την βελτίωση των δράσεών μας.