Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση Ομάδας Γυναικών Λακωνίας της ΟΓΕ για τον αγώνα των αγροτών

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Η Ομάδα Γυναικών Λακωνίας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά και σε όλους τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας.Καλούμε τις αγρότισσες, καθώς και όλες τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά με νύχια και με δόντια προσπαθώντας να στηρίξουν τις οικογένειές τους, να συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες, μιας και πρώτες αυτές, αλλά και τα παιδιά τους πλήττονται σήμερα.

Στηρίζουμε και διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων που είναι :

Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.

Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμία κατάσχεση σπιτιών αγροτικής οικογένειας ή χωραφιών.

Κατάργηση των χαρατσιών.

Αγρότισσα,

Πάρε τη δική σου θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών και για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορα παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων, προγράμματα επιχειρηματικότητας, ούτε με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ που στηρίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση, για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια, στους μεγαλοαγρότες.

Σπαρτιάτισσα αγρότισσα, στήριξε το αγροτικό μπλόκο της γέφυρας του Ευρώτα. Γίνε και εσύ ενεργό κομμάτι του. Οργανώσου στους αγροτικούς συλλόγους, μάθε να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα τα δικά σου και της οικογένειάς σου.