Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες για την Πελοπόννησο μετά τη συνεργασίας Περιφέρειας και ΤΑΙΠΕΔ

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες ανοίγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2016 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την οποία υπήρξε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και διαπιστώθηκε η σύμπτωση των απόψεων.

Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να έχει βασικό στόχο το κατά πόσον μπορεί να συνεισφέρει στην εθνική μας οικονομία και ως εκ τούτου μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για την έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος έκανε το διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας, από την πλευρά του, αφού συμφώνησε με την προοπτική αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως την οριοθέτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα καθοριστική τη συμβολή της Περιφέρειας στην αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων ακινήτων.

Προϊόν της συνάντησης ήταν η καθολική συμφωνία για την υποβολή εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρωμένων προτάσεων αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας κατά περίπτωση για όλα τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στη γεωγραφική αρμοδιότητα της Περιφέρειας.