Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Τζανετέας στο έργο κατασκευής Νοσηλευτικής Μονάδας 19 κλινών στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Παρασκευή, 29 Ιανουάρίου 2016

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες κατασκευής της νέας νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών που εκτελούνται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η επίσκεψη της κ. Τζανετέα πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Εύης Παπαγεωργίου καθώς και τεχνικού κλιμακίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Το έργο που είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, αφορά στην κατασκευή νέας νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών στο νοσοκομείο Σπάρτης, που χωροθετείται εν επαφή με το κτίριο του νέου χειρουργείου και με την μονάδα τεχνητού νεφρού και με την ολοκλήρωσή της θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και συνέργεια με το υφιστάμενο κτίριο. Η νέα πτέρυγα θα αποτελείται από ισόγειο κτίριο και υπόγειο, συνολικής επιφανείας περίπου 1500τ.μ.. Στο ισόγειο τοποθετούνται οι θάλαμοι των ασθενών, οι αίθουσες συσκέψεων και αναμονής, τα γραφεία των ιατρών και άλλοι βοηθητικοί χώροι ενώ στο υπόγειο τοποθετείται το μηχανοστάσιο και οι αποθήκες.

Σε δηλώσεις της η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το νοσοκομείο Σπάρτης δημιουργούμε υποδομές και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο