Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Δαβάκη-Πετρόπουλου για τα εργόσημα

Πέμπτη, 28 Ιανουάρίου 2016

Ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης ανταποκρινόμενος στο αίτημα των παραγωγικών και θεσμικών Φορέων της Λακωνίας, όπως εκφράστηκε με Επιστολή τους την 22/1/2016, αναφορικά με την απασχόληση των εργατών γης και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Στην συνάντηση αυτή ο κ. Δαβάκης μετέφερε την αγωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική επιχειρηματικότητα εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των αγκυλώσεων της νομοθεσίας που διέπει την απασχόληση των εργατών γης και επέδωσε στον κ. Υφυπουργό την Επιστολή των Φορέων της Λακωνίας με τις προτάσεις τους. Ζήτησε παράλληλα από τον κ. Υφυπουργό να μελετήσει τις προτάσεις τους και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην απλοποίηση και στην διευκόλυνση, με όλα τα μέσα που διαθέτει σήμερα η τεχνολογία, της διαδικασίας έκδοσης του εργοσήμου.

Επιπλέον ο κ. Δαβάκης εξέφρασε στον κ. Υφυπουργό την αντίθεσή του στις επερχόμενες αλλαγές στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των αγροτών και ζήτησε τη συνδρομή του ώστε οι αλλαγές που θα επέλθουν στο ασφαλιστικό, που είναι στην αρμοδιότητά του, να είναι δίκαιες και να μην καταστρέφουν την αγροτική οικονομία που αποτελεί άλλωστε και τον κύριο αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας και της λακωνικής οικονομίας ειδικότερα.

Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη ότι θα μελετήσει τις προτάσεις των Λακωνικών Φορέων και ότι είναι ανοικτός στον διάλογο ώστε να βρεθούν οι λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Μάλιστα ανέφερε ότι εξετάζεται η έκδοση-αγορά των εργοσήμων να γίνεται από τα ΑΤΜ. Τέλος δεσμεύθηκε να ενημερώσει τον κ. Δαβάκη για τις όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα.