Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέτρος Τατούλης: Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις καταθέσεις της Συνεταιριστικής Πελοποννήσου

Τετάρτη, 27 Ιανουάρίου 2016

Δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των καταθετών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυτονόητη υποχρέωση παροχής υπηρεσιών σε κάθε πολίτη, μέσω του θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη.

Το βασικότερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι ο χρόνος εκκαθάρισης της συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου, γιατί γίνεται τη στιγμή που είναι δεσμευμένες οι καταθέσεις Ελλήνων πολιτών που ζουν με την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας που υπερασπίζεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία. Δεν υπάρχουν μικροί ή μεγάλοι καταθέτες. Υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλους.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο Περιφερειάρχης προς τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που δε συναίνεσαν στην απόφαση αυτή δήλωσε ότι «ξεχνούν οι αριστεροί ότι στο πρόγραμμά τους οι συνεταιριστικές τράπεζες αποτελούσαν τον κορμό της οργάνωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος», ενώ σημείωσε ακολούθως ότι «μιλούσατε επίσης για κρατικοποίηση των συστημικών τραπεζών και ότι ήσασταν απέναντι στην ανακεφαλαιοποίηση. Καταγγείλατε μάλιστα πρώην Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι είχε μιλήσει για το δημόσιο χαρακτήρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Δεν θα σας αφήσουμε όμως να αποπολιτικοποιήσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί δεν εσείς έχετε πολιτικές θέσεις. Πλανάστε πλάνην οικτρά ότι θα είστε υπεράνω από οποιαδήποτε κριτική ή ότι είστε οι μεσσίες ή οι σωτήρες σε αυτή τη χώρα». Τόνισε τέλος ότι οποιοσδήποτε δανειστής σκέφτεται ότι μπορεί να επωφεληθεί ασφαλώς και κάνει λάθος.