Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΔΑΒΑΚΗΣ: Αόριστες απαντήσεις Αποστόλου για τα ζητήματα των αγροτών

Παρασκευή, 22 Ιανουάρίου 2016

Το ζήτημα της μη πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων σε χιλιάδες αγρότες, ήταν το αντικείμενο Επίκαιρης Ερώτησης του Λάκωνα βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη, που συζητήθηκε σήμερα το πρωί.

Ο κ. Δαβάκης, μετέφερε την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση χιλιάδων αγροτών, οι οποίοι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ από τις πληρωμές που έγιναν τις προηγούμενες μέρες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούσαν την ενιαία ενίσχυση και την εξισωτική αποζημίωση του 2015. Πολλοί αγρότες απορρίφθηκαν, με αποτέλεσμα να συρρέουν μαζικά στις κατά τόπους αγροτικές ενώσεις και τα Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και ενστάσεις. Το κύριο Ερώτημα του κ. Δαβάκη προς τον Υπουργό κ. Αποστόλου ήταν το πότε θα πληρωθούν οι αγρότες που υπέβαλλαν τις ενστάσεις, χωρίς όμως να λάβει ξεκάθαρη απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου. 112.000 αγρότες δεν πληρώθηκαν ούτε ένα ευρώ τις προηγούμενες μέρες και αγωνιούν προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης ζητώντας παράλληλα από την κρατική μηχανή να υποστηρίξει τους αγρότες σε εξειδικευμένα τεχνικά ζητήματα που αφορούν επικαλύψεις ιδιοκτησιών, επιλεξιμότητες κλπ. που αποτέλεσαν και τα αίτια της μη πληρωμής τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποστελέχωσης του Γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ Λακωνίας, όπου υπηρετεί ένας μόνιμος υπάλληλος και κάποιοι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά την πρόκληση να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες αγρότες που υποβάλλουν ενστάσεις ή διορθώσεις. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δαβάκης ζήτησε να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες του Υπουργού για το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων από τις Τράπεζες, ζητώντας σαφή απάντηση στο ζήτημα αυτό.