Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Δήλωση τού Θανάση Δαβάκη για τις εκλογές στη Ν.Δ.

Δευτέρα, 11 Ιανουάρίου 2016

Η εσωκομματική διαδικασία της εκλογής τού νέου Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας -επιτέλους - τελείωσε.

Ήμουν από εκείνους που από τη πρώτη στιγμή υποστήριξαν την υποψηφιότητα τού Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος διεξήγαγε έναν έντιμο και ενωτικό προεκλογικό αγώνα, πού μάς βρίσκει ενωμένους και δυνατούς την επόμενη ημέρα.

Συγχαίρω το Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί κατόρθωσε να συνεγείρει και να εκφράσει το αίσθημα που είναι και επιτακτικό αίτημα, για δημιουργική και ουσιαστική ανανέωση ιδεών και πρακτικών στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι υπαρξιακή ανάγκη για τη κεντροδεξιά ο ιδεολογικός της επαναπροσδιορισμός. Η μόνιμη αναφορά σε έναν "ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό "πού διατυπώθηκε τη δεκαετία τού 80 και δε λέει ουσιαστικά τίποτε στη νέα γενιά, δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται μεγάλο άνοιγμα στις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας με σύγχρονο και πειστικό πολιτικό λόγο, που θα απαντά στη κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Θα στηρίξω το νέο μας Αρχηγό, όπως στήριξα και τούς προηγούμενους Αρχηγούς της Παράταξης, χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες.

Μάς περιμένουν δυνατοί αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για το τόπο και πρέπει να απομακρυνθεί .

Και αυτό θα γίνει μόνο, όταν κατορθώσουμε να εκφράσουμε την αξιόπιστη πολιτική λύση στο δράμα πού βιώνει ο Ελληνικός λαός.