Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μολάων

Παρασκευή, 8 Ιανουάρίου 2016

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μολάων την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο των Μολάων.

Μέσα στο γιορτινό πνεύμα των ημερών ο Αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Κεκκέρης με τους μαθητές του , οι αρχές της πόλης, οι γονείς και οι φίλοι αντάλλαξαν ευχές  επαναβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για την Φιλαρμονική η οποία συμπληρώνει σχεδόν έξι δεκαετίες παρουσίας.

 

Η γιορτή  κάθε χρόνο πραγματοποιείται με την φροντίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας  και της προέδρου του  κ. Παναγιώτας Αλειφέρη.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ευχόμενοι για το νέο έτος 2016 υγεία, χαμόγελο, αισιοδοξία, υπομονή και δύναμη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παναγιώτα Αλειφέρη, ενώ παρόντες ήσαν επίσης οι αιδεσιμολογιώτατοι π. Σταύρος Βαρράς & Παναγιώτης Λεγάκης, ο Πρόεδρος της  Δημοτικής Ενότητας Μολάων Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, ο τ. Δήμαρχος Μολάων Ιωάννης Μοσχοβάκος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεταμορφώσεως και Πακίων Παναγιώτης Σκαρμούτσος & Μιχάλης Καρούνης, η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ και της Φιλαρμονικής  Μολάων κ.  Καλλιόπη Καρυτσιώτη, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων Γεωργία Σαρακινιώτη  και ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Μολάων Ιωάννης Ζερβάκος.

Μάλιστα ο π. Γεράσιμος, τον οποίο μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαρίστησαν θερμά η κα Αλειφέρη και ο κος Κεκέρης για την παραχώρηση της αίθουσας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ,μετέφερε τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος, αλλά λόγω της κοπής της πίτας στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης δεν παρευρεθη, ανακοινώνοντας ότι ο κ. Ευστάθιος θα τιμήσει την Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μολάων την ερχόμενη Κυριακή στην κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος Μολάων.

Επίσης μεταφέροντας  τις ευχές της ευεργέτιδας της Φιλαρμονικής κας Ρούλας Παναρίτη, ανακοίνωσε την πρόθεσή της φέτος το καλοκαίρι να προσφέρει ως δώρο στους μαθητές της Φιλαρμονικής κρουαζιέρα .

 

Η Φιλαρμονική παρουσίασε πρόγραμμα  με  χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και μελωδίες ελλήνων συνθετών.

 

Στην φετινή εκδήλωση η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου  κα Αλειφέρη  και ο Αρχιμουσικός κος  Κώστας Κεκέρης είπαν το δικό τους ευχαριστώ σε ανθρώπους που έχουν σταθεί δίπλα τους τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας στη λαϊκή ορχήστρα της Φιλαρμονικής η οποία συμμετέχει στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μονεμβασίας.

 

Τιμητικά διπλώματα και από ένα γούρι δημιουργία των παιδιών του Ειδικού Σχολείου Μολάων, δόθηκαν στους:

Παναγιώτη Αρτινιό, Δημήτρη Βενιζελάκο, Δημήτρη Βλαχάκη, Ηλιάνα Δούκα, Φρόσω Καναβάρου, , Μιχάλη Καρούνη,  Αλέξανδρο Κεκέρη,   Δημήτρη Ρουβέλα και ο Θεόδωρο Σκάγκο.

 

Την βασιλόπιττα ευλόγησε ο π. Γεράσιμος ενώ τα δύο δώρα κέρδισαν τα αδέλφια Λάμπρος και Παναγιώτης Θεοδωρακάκος .