Κυριακή, 05 Μαίου 2024

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Μια μαγική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 , το απόγευμα στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία κλασσικής μουσικής, που διοργάνωσε ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης, παρουσιάζοντας το θρησκευτικό έργο <<GLORIA>> του Antonio Vivaldi, στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου, του Δήμου Σπάρτης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου δήμου Σπάρτης, το κοινό απήλαυσε επετειακά μουσικά κομμάτια και άριες των Chopin, Bach, Schubert & Debussy στο εισαγωγικό πρώτο μέρος από τις σολίστ:


Μαρία Βελμάχου - Piano

Αλεξάνδρα Καπάνταη – Soprano

Βάσω Καριώτη – Mezzo Soprano

Στο δεύτερο και κυρίως μέρος της συναυλίας, η τετράφωνη μικτή χορωδία του Μ.Ο.Σ. , συνοδεία οκταμελούς ορχήστρας δωματίου, ερμηνευσε το περίφημο έργο <<Gloria>> του κλασσικού συνθέτη, Antonio Vivaldi.

Όπου πρόκειται για το θρησκευτικό ύμνο <<Δόξα εν Υψίστοις Θεώ>> σε Λατινική γλώσσα και Μπαρόκ μελωδία, σε σύνθεση για τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα.

Το κοινό με υποδειγματική αφοσίωση παρακολούθησε τη συναυλία και στην ολοκλήρωσή της, έδειξε την ευχαρίστησή του με το ολόθερμο και διαρκές χειροκρότημα!


Τα μέλη της χορωδίας, ο μαέστρος και το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ. ευχαριστούν θερμά όσους γεμίσατε ασφυκτικά την αίθουσα, αλλά και όσους στήριξαν πνευματικά και υλικά την προσπάθεια αυτή!

Στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε πως η διοργάνωση μιας συναυλίας σαν αυτή έχει πολλές απαιτήσεις τόσο διοργανωτικές όσο και οικονομικές. Απαιτήσεις που ο Μ.Ο.Σ. κάλυψε εξ ολοκλήρου με ίδια μέσα και με τις χορηγίες των υποστηρικτών και φίλων του Ομίλου:


Ξενοδοχείο <<Μενελάϊον>> για τη φιλοξενία των μουσικών

Τον Βασίλη Αντωναράκο για τις αφίσες & τα προγράμματα

Κατάστημα <<Ακροκέραμος>> για τη διακόσμηση

Ανθοπωλείο <<Περί Ανθέων>> για τη διακόσμηση

Ανθοπωλείο <<Δίανθος>> για τις ανθοδέσμες

Κατάστημα <<Κηροπλαστική Σπάρτης>> για τη διακόσμηση

τη Θάλεια Ρήγου για τη σχεδίαση της αφίσας και των προγραμμάτων

το δήμο Σπάρτης για την παραχώρηση της αίθουσας

τους χορωδούς , τα μέλη και τους φίλους του Μ.Ο.Σ. για τη συμβολή, το μόχθο και την αφοσίωση στο πρόσωπο του Ομίλου


που με τις χορηγίες τους συνέβαλαν στη διοργάνωση της συναυλίας.


Υποσχόμαστε να διατηρήσουμε υψηλό το πολιτιστικό επίπεδο στην πόλη μας διοργανώνοντας παρόμοιες συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Ευελπιστούμε και επιζητούμε τη συνδρομή των τοπικών αρχών για να συνεχίσουμε στο μέλλον την πολιτιστική μας δράση και την προώθηση και την προβολή της πόλης της Σπάρτης!

Μακάρι αυτή η συναυλία να γίνει η όμορφη Χριστουγεννιάτικη συνήθεια της πόλης μας, το αξίζει!


Ευχόμαστε σε όλους ευτυχισμένα Χριστούγεννα και χαρούμενο, ειρηνικό
και ελπιδοφόρο το Νέο Έτος 2016!