Κυριακή, 05 Μαίου 2024

Εκδήλωση για τα 97 χρόνια του ΚΚΕ

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Με την μαζική συμμετοχή μελών και φιλών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, η εκδήλωση για τα 97 χρόνια ΚΚΕ. Στον χώρο υπήρχε έκθεση με ένα μικρό μέρος από το αρχείο του Βαγγέλη Ρογκάκου, πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ . Παράλληλα, υπήρχε αρχειακό υλικό με αντικείμενα από την περίοδο 1946-1949,καθώς και αντικείμενα εξόριστων αγωνιστών στην Μακρόνησο και στην Λέρο.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το αφιέρωμα της ΚΝΕ για τους αγώνες και τις θυσίες του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ομιλία από την Στέλλα Χρηστέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Η προσφορά του ΚΚΕ δεν είναι το μουσείο, είναι οδηγός τιμής, είναι δίδαγμα, είναι μάθημα. Για να γίνουμε καλύτεροι, πιο ικανοί μαχητές στον αγώνα για το σοσιαλισμό, στον καθημερινό αγώνα για την απόκρουση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων, των νέων, των παιδιών, των γυναικών που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα.

Η συνέπεια, το θάρρος, η αδιαλλαξία απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, η ευαισθησία για τα βάσανα του λαού, η αλληλεγγύη με τους λαούς της Γης που υποφέρουν, η ανιδιοτέλεια, η προσωπική θυσία, η κομμουνιστική αξιοπρέπεια, είναι αξίες που απαιτούνται καθημερινά, σε κάθε φάση και στροφή του κινήματος, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο υπάρχει η ταξική εκμετάλλευση, και παραπέρα στον αγώνα για το σοσιαλισμό, για την οικοδόμησή του»


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ του ΚΚΕ

15/12/2015