Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Το Δ.Σ. του Δήμου Ευρώτα διαφωνεί με το κλείσιμο των Α.Τ. Κροκεών, Βλαχιώτη & Α.Σ. Γερακίου

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμος Ευρώτα αντίκειται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Κροκεών, Βλαχιώτη και Αστυνομικού Σταθμού Γερακίου δεδομένου ότι η λειτουργία τους κρίνεται απαραίτητη για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών.

Ύστερα από εισήγηση του Αντιδημάρχου Ευρώτα κ. Ηλία Παναγιωτακάκου το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της διατήρησης της λειτουργίας των προαναφερόμενων Αστυνομικών Τμημάτων.

Στην εισήγησή του ο κ. Παναγιωτακάκος μεταξύ άλλων τόνισε την υποβάθμιση των υπηρεσιών προστασίας του πολίτη με αποτέλεσμα την αύξηση της παραβατικότητας σε όλα τα επίπεδα. Οι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της αστυνομίας δεν αρκούν για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας, καθώς οι δομές των υπηρεσιών είναι αποδυναμωμένες και ανεπαρκείς σε πολλές περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Αστυνομικά Τμήματα και επιπλέον να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Άλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα οι συγχωνεύσεις των δημοσίων υπηρεσιών δεν έχουν εξυπηρετήσει τον στόχο της περικοπής των δημοσίων δαπανών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα αναμένει την αναθεώρηση του σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την προσαρμογή της πολιτικής τους στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.