Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα Αστυνομικά Τμήματα Λεβιδίου και Σταδίου

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Την επανεξέταση του θέματος σχετικά με την αναστολή λειτουργίας Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου του Νομού Αρκαδίας ζητά σε επιστολή του η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στους: Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Στέφανο, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη Πέτρο και Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή Δημήτριο.


Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε,

Πληροφορηθήκαμε και εμείς, όπως όλη η τοπική κοινωνία, το νέο σχεδιασμό και την πρόθεση του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, στην οποία περιλαμβάνεται και η κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου του Δήμου Τρίπολης.

Ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του νομού μας, αλλά και στο πλαίσιο του κοινωνικού μας ρόλου, γίναμε αποδέκτες της ανησυχίας και της απογοήτευσης που διακατέχει πολίτες και επαγγελματίες των περιοχών αυτών από αυτήν την εξέλιξη. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει όλη τη χώρα, η ελληνική επαρχία αντιμετωπίζει και αυτή έξαρση της εγκληματικότητας, καθώς τα χωριά μας αποτελούν πολλές φορές τον «εύκολο στόχο» για τους επίδοξους εγκληματίες.

Τα αστυνομικά τμήματα που προγραμματίζεται να κλείσουν καλύπτουν έναν μεγάλο αριθμό χωριών της περιοχής μας και η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία είναι σημαντική. Το δε κόστος λειτουργίας τους (δεδομένου ότι το ΑΤ Λεβιδίου στεγάζεται και σε δημοτικό κτήριο) είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που θα έχει η παύση της λειτουργίας τους, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Λάβετε υπόψη σας ότι στο Λεβίδι λειτουργούν τράπεζες που διευκολύνουν τις οικονομικές συναλλαγές και την καθημερινότητα των κατοίκων δεκάδων χωριών, οι οποίες χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης ενδέχεται να αναστείλουν τη λειτουργία των υποκαταστημάτων τους. Αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, η οποία ούτως ή άλλως έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η προστασία και ασφάλεια του πολίτη είναι το ελάχιστο που το κράτος οφείλει να παρέχει. Η ελάχιστη εξοικονόμηση που ενδέχεται να επιτευχθεί από αυτήν την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων είναι ασήμαντη μπροστά στην ασφάλεια και την προστασία που πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους τους πολίτες. ΓιΆ αυτό εισηγούμαστε προς όλους τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν το θέμα αυτό και να συμβάλουν στη διατήρηση των αστυνομικών τμημάτων των χωριών μας, προκειμένου να παρέχονται οι ελάχιστες συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των συμπολιτών μας και απρόσκοπτης οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.


Με εκτίμηση,ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ