Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Δαβάκης στον Προϋπολογισμό: Διορθωθείτε. Αντιπολιτεύεσθε συνέχεια τον εαυτό σας!

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Η ανυπαρξία σχεδίου και η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής στόχευσης είναι τα χαρακτηριστικά του φετινού προϋπολογισμού όπως ανέφερε σήμερα στη βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο Λάκωνας βουλευτής τόνισε ότι είναι προφανές πως δεν πρόκειται για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, γεγονός που είχαμε επιτύχει με θυσίες στους προηγούμενους. Στις σελίδες του δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένα Πρόγραμμα, καμία Προοπτική καλώντας στη συνέχεια την Κυβέρνηση να σταματήσει να αντιπολιτεύεται τον εαυτό της.

Ακόμη ο κ. Δαβάκης ζήτησε να έρθει επιτέλους για κύρωση στη βουλή η αλλαγή της σύμβασης του δρόμου Λέυκτρο-Σπάρτη, η οποία περιέργως έχει σταματήσει στο Γραφείο του Υπουργού κ. Σπίρτζη.

Τέλος ο κ. Δαβάκης έκανε αναφορά και στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων γεγονός που σημαίνει μείωση στα καύσιμα, τα εφόδια και τον ρουχισμό. Στη συνέχεια κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι κάνει μόνον μεγαλόπνοες εξαγγελίες, ανακοινώσεις και υποσχέσεις προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε εμπράκτως στην αποκατάσταση του 50% των περικοπών στα εν ενεργεία στελέχη και τους συνταξιούχους στρατιωτικούς. Διερωτήθηκε μάλιστα πότε θα αποδοθεί το υπόλοιπο 50% που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους στρατιωτικούς, όπως έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά κάτι τέτοιο δεν εγγράφεται πουθενά στον Προϋπολογισμό.