Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δράσεις Δήμου Ευρώτα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 5 Δεκεμβρίου ο Δήμος Ευρώτα ανακοινώνει την υλοποίηση εθελοντικών δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Youth Lab for Environment» που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Ευρώτα κατά το διάστημα 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2016.

Το εν λόγω πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από όλη την Ευρώπη, υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ κι έχει στόχο να «ενώσει» τους νέους ώστε να μοιραστούν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους στα περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και να προωθήσουν δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα όπως οι κλιματικές αλλαγές, η προστασία της βιοποικιλότητας και η αειφόρος ανάπτυξη. Αποτελεί, επίσης, μία σημαντική ευκαιρία να καταδειχθεί η αναγκαιότητα υιοθέτησης εναλλακτικών «πολιτικών» με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Ευρώτα επιβραβεύει και ενισχύει την εθελοντική προσφορά, καθώς αναδεικνύει σπουδαίες ανθρωπιστικές αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η ενότητα και συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική συνοχή, στην ευημερία και την παγκόσμια ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να παροτρύνουμε και να διευρύνουμε τον εθελοντισμό σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.