Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δαβάκης προς Διοικητή ΟΓΑ: Δώστε παράταση στην καταβολή των εισφορών

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Με επείγουσα Επιστολή του ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης προς τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη, ζητά να δοθεί παράταση στην καταβολή των εισφορών του α’ εξαμήνου του 2015.

Ο κ. Δαβάκης στην Επιστολή του αναφέρει:

Κύριε Διοικητά

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες που οι αγρότες μας έλαβαν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του α΄ εξαμήνου του 2015. Με έκπληξη όμως διαπίστωσαν ότι αυτές πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 30/11/2015, δηλαδή μέσα σε 5 ημέρες.

Τα προηγούμενα χρόνια όπως είναι γνωστό, τα ειδοποιητήρια αποστέλλονταν τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα και λόγω του ότι στο τέλος του μήνα λήγουν και πολλές άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, όπως η δόση για όσους έχουν ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και η δόση για τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, είναι στοιχειώδης υποχρέωση εκ μέρους Σας, να δώσετε παράταση στην καταβολή των εισφορών αυτών.

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, που οι υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες είναι πλέον δυσβάσταχτες και ιδιαίτερα για τους αγρότες, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από τους εμπόρους, δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη η ενιαία ενίσχυση, αλλά και η εξισωτική αποζημίωση, καθώς και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειές τους, είναι επιβεβλημένο να υπάρξει άμεσα αυτή η παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και να τους γνωστοποιηθεί.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι φέτος οι εισφορές τους είναι και προσαυξημένες μέχρι και 12%, λόγω αλλαγής της ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά και λόγω των νέων φορολογικών μέτρων που αποτελούν βαρύ πλήγμα για τον αγροτικό τομέα της χώρας, το αίτημά μου αυτό κ. Διοικητά καθίσταται περισσότερο δίκαιο και επιτακτικό.