Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Δημοπρατήθηκε το έργο: «Συντήρηση της με αριθμό 82 Ε.Ο. στο τμήμα Σπάρτη – Όρια Νομού (προς Καλαμάτα)»

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 το έργο με τίτλο: «Συντήρηση της με αριθμό 82 Ε.Ο. στο τμήμα Σπάρτη – Όρια Νομού (προς Καλαμάτα)» προϋπολογισμού 500.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Το έργο προβλέπει να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις της παραπάνω οδού που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της οδού, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.

Με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι η συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου κρίθηκε επιτακτική διότι η κατάστασή του κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω υψομέτρου και γεωμορφολογίας της περιοχής, επιδεινώνεται σωρευτικά, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές φθορές τόσο ο ασφαλτοτάπητας όσο και τα τεχνικά έργα. Η κ. Αδ. Τζανετέα συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του οδικού άξονα Σπάρτης – Καλαμάτας μέσα από τον Ταΰγετο, που εκτός του να προσφέρει άμεση σύνδεση με τη γείτονα Καλαμάτα, αποτελεί μια από τις εντυπωσιακότερες διαδρομές της χώρας μας, που προσελκύει από μόνη της επισκέπτες για τα καταπληκτικά τοπία, την πλούσια βλάστηση, τις σχεδόν κάθετες ορθοπλαγιές και τις αψίδες που σχηματίζουν οι βράχοι.