Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πρώτη προτεραιότητα το αεροδρόμιο της Τρίπολης»

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

«Το Αεροδρόμιο της Τρίπολης παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου» ήταν η κοινή διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανάγκη ανάληψης εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης πρωτοβουλιών για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναδιάταξη της παραγωγικής δυναμικής της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι «η δανειακή σύμβαση αποτελεί απλώς μια πρόσκαιρη ανάσα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα της χώρας και να δώσει διέξοδο από την κρίση».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζητήθηκαν επίσης το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η ανάγκη ολοκλήρωσης του χωροταξικού των βοσκοτόπων και η βελτίωση των οδικών αξόνων της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε επίσης τον κ. Υφυπουργό ότι έχει έτοιμο προς έγκριση Αναπτυξιακό Νόμο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα για την περιφερειακή της οικονομία, καθώς και ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να απορροφήσει πόρους από το Ταμείο Γιούνκερ.