Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δαβάκης πρός Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: “Η αλήθεια είναι πικρή αλλά πρέπει νά λέγεται...”

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Κατανοούμε την αμηχανία που προκαλούν οι απαντήσεις τών κυβερνώντων στίς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις ,οι οποίες μεταφέρουν κάθε φορά, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, την αγανάκτηση των Λακώνων αγροτών για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές τών δικαιούχων τόσο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από τον ΕΛΓΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας προκαλεί όμως το κοινό αίσθημα διότι δίνει μια εικόνα εύρυθμης λειτουργίας και κανονικότητας. Μας δίνει την αίσθηση ότι οι Λάκωνες αγρότες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ορισμένοι θέλουν να παρουσιάζουν και βοά ο τόπος για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο χρονικό διάστημα καί ιδιαίτερα τή προεκλογική περίοδο ,για τίς πληρωμές που θα γίνονταν αλλά ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις εκκρεμότητες στην πληρωμή της εκκαθάρισης της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 που αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος των Λακώνων αγροτών, καθώς επίσης και τις αποζημιώσεις για τα ΠΣΕΑ του 2011 και τον παγετό του 2015 που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Επιπλέον αναφέρουμε ότι πρόσφατα έγιναν οι πληρωμές (όπως πχ. τα βιολογικά του 2012) που αφορούσαν αρκετούς Λάκωνες αγρότες, δηλαδή 9 και πλέον μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωνε σε απάντηση σχετικής μας Ερώτησης (449/4-3-2015) ότι η εξισωτική του 2014 θα πληρωνόταν τέλη Μαΐου του 2015 και οι συμπληρωματικές πληρωμές προηγουμένων ετών θα καταβάλλονταν στις αρχές του Μαΐου. Στις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ. Υπουργού....

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα αυτής της Κυβέρνησης είναι η έλλειψη αξιοπιστίας στα λόγια και στις εξαγγελίες της, καθότι όλα έχουν διαψευστεί, για αυτό και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το κατά πόσο θα τηρηθούν αυτά πού υπόσχεται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την απρόσκοπτη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2015 περί τα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Θέλω νά πώ στούς συμπολίτες τής Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας τού ΣΥΡΙΖΑ ,ότι τό αγροτικό ζήτημα δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται όσο σκληρή και αν είναι γιατί μάς κάνει καλύτερους...