Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Ερώτηση Γρηγοράκου για την Εξειδίκευση συνταξιοδοτικών-ασφαλιστικών ρυθμίσεων καθεστώτος Βαρέων και Ανθυγιεινών Εργασιών για το νοσηλευτικό προσωπικό

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό.

 

ΘΕΜΑ: «Εξειδίκευση συνταξιοδοτικών-ασφαλιστικών ρυθμίσεων καθεστώτος Βαρέων και Ανθυγιεινών Εργασιών για το νοσηλευτικό προσωπικό».

 

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του νόμου 3863/2010 και όπως αυτό αναφέρεται στο ΦΕΚ 2775/02-12-2011 για τις «Βαριές και Ανθυγιεινές Εργασίες», το νοσηλευτικό προσωπικό εντάσσεται στη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.), επανειλημμένα έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας, τονίζοντας το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος του κλάδου τους, που έχει επωμιστεί τεράστιο βάρος της κρίσης τόσο με τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας όσο και μισθολογικά.

Με δεδομένη, επίσης και τη δέσμευση της κυβέρνησης, πως όσοι εργάζονται σε καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών, θα συνταξιοδοτούνται στο 62ο έτος της ηλικίας τους.

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

‘Έχουν ολοκληρωθεί από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη διάταξη που θα εξειδικεύει και θα διευρύνει τις ευεργετικές διατάξεις συνταξιοδότησης, κάνοντας ρητή αναφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό;

 Αν ναι ποιο το χρονοδιάγραμμα κατάθεσής της;