Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δημοπρατήθηκε το έργο με τίτλο: «Παραλλαγή Επαρχιακής Οδού 4 στο Τμήμα Σπάρτη – Πλατάνα - Σκούρα»

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Δημοπρατήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 το έργο με τίτλο: «Παραλλαγή Επαρχιακής Οδού 4 στο Τμήμα Σπάρτη – Πλατάνα - Σκούρα» προϋπολογισμού 11.420.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της οδό Λυκούργου προς τα Ανατολικά όπως αυτό είχε σχεδιαστεί και εγκριθεί από το ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) Σπάρτης. Ξεκινά από τη Λεωφόρο Λυκούργου εντός της πόλης, διαβαίνει τον ποταμό Ευρώτα με προβλεπόμενη γέφυρα και καταλήγει στην επαρχιακή οδό 4 (Σπάρτη – Πλατάνα –Σκούρα). Στην εν λόγω επαρχιακή οδό συναρμόζει η υπό κατασκευή οδός ταχείας κυκλοφορίας Σπάρτη – Λεύκτρο όπου σε συνδυασμό με τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Σκούρα – Πυρί ολοκληρώνουν την παράκαμψη Σπάρτης.

Με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι η Σπάρτη αποκτά μια νέα σύγχρονη είσοδο που θα διευκολύνει κατά πολύ την προσβασιμότητα προς αυτήν και ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της υπό κατασκευή παράκαμψης θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του κυκλοφοριακού φόρτου της πόλης. Στη συνέχεια η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή τέτοιων σημαντικών έργων αποδεικνύουν την ολοκληρωμένη προσέγγισή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της, υλοποιεί έργα σε διάφορους τομείς, έχοντας ως βασική προϋπόθεση την ανάπτυξη της Λακωνίας.