Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Την Τρίτη 27-10-2015 και ώρα 12:00 συνεδρίασε στην Σκάλα, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα, υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Δήμου Βέρδου, με θέμα το συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων α)από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και β)από χιονοπτώσεις και παγετό.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γεώργιος Σταθάς, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, κ. Βασίλης Παπαδουλάκης, ο Συνταγματάρχης του ΚΕΕΜ Αθανάσιος Αλεξανδρής, οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γυθείου και Μολάων, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού ΒΆ τάξης Δήμου Ευρώτα, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σκάλας, εκπρόσωπος του δασαρχείου Μολάων, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ευρώτα (Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών), εκπρόσωπος της Εθελοντικής ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Συζητήθηκαν οι προληπτικές ενέργειες που πρέπει να γίνονται πριν την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ή χιονοπτώσεων. Έγινε ενημέρωση για τα μέσα που διαθέτουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αναφέρθηκαν επικίνδυνα σημεία και περιοχές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις. Τέλος, επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη καθαρισμού του ποταμού Ευρώτα, από τη γέφυρα της Σκάλας και προς τις εκβολές.