Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Εκδήλωση για το εναρκτήριο λάκτισμα του “Scotiabank Toronto Waterfront Marathon”

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Τα ΜΜΕ και το κοινό παρακολούθησαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, την επίσημη εκδήλωση για το εναρκτήριο λάκτισμα του “Scotiabank Toronto Waterfront Marathon”, που φιλοξενήθηκε από το Greektown BIA of The Danforth.


Μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο αφιερωμένη στο Πνεύμα του Μαραθωνίου, κάτω από επευφημίες για τους δρομείς που μεταφέρουν τη φλόγα από το πάρκο του Μέγα Αλέξανδρου, κατά μήκος της Danforth, και πίσω. Η Τελετή Αφής της Φλόγας περιλάμβανε επίσης ζωντανή ελληνική μουσική και διασκέδαση.


Η Φλόγα προέρχεται από τον τάφο των πολεμιστών στο πεδίο της μάχης του Μαραθώνα στην Ελλάδα. Η Φλόγα αντιπροσωπεύει το πνεύμα του Μαραθώνα - το τι μπορούν απλοί άνθρωποι να επιτύχουν με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και μεγάλο θάρρος.


Η Αφή της Μαραθώνιας Φλόγας, πραγματοποιείται από τον «Φειδιππίδη», τον θρυλικό δρομέα του Μαραθωνίου, ντυμένο κάθε φορά με αυθεντική ένδυση, καθώς και δρομείς από τοπικές Οργανώσεις του Τορόντο, συμπεριλαμβανομένων: Parkdale Roadrunners, Night Terrors Run Crew, Tribe Fitness, East York Toronto Runners, the Black Lungs, RunTOBeer, Pace and Mind, Longboat Roadrunners, Toronto Beaches Runners Club, και πολλούς άλλους ακόμη.


Περισσότεροι από 26.000 δρομείς από 50 χώρες θα λάβουν μέρος στην 26η εκδήλωση του Scotiabank Toronto Waterfront Marathon, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.


Παρόντες επίσης στην εκδήλωση, ήταν: Η σύμβουλος κυρία Μαίρη Φραγγεδάκη από το Ward 29 στο Τορόντο-Danforth, ο κύριος Κωνσταντίνος Βοϊδονικόλας, πρόεδρος της Greektown of The Danforth BIA, ο κύριος Αντώνης Αρτεμάκης, Πρόεδρος ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, ο κ. Alan Brookes, Διευθυντής Αγώνα της Scotiabank Toronto Waterfront Marathon, η κα Christine Williams, Περιφερειακή Αντιπρόεδρος του Toronto East στο Scotiabank, ο κος Steve Anthony, το CP24 και πολλοί άλλοι, καθώς και πλήθος κόσμου, παρά το τσουχτερό κρύο και την ψιλή παγωμένη βροχή.


Την εκδήλωση από πλευράς μας, κάλυψε με την κάμερα του, ο ακούραστος κ. Τάκης Γαλιάτσος του SpartanTV, ο οποίος μας παραχώρησε και το παρακάτω βίντεο.