Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δαβάκης προς την Κυβέρνηση: “Είστε η επιτομή της πολιτικής μετάλλαξης!”

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, τη περασμένη Παρασκευή, η συζήτηση τού νομοσχεδίου που αφορούσε την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Κατά την αγόρευση του ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατηγόρησε τη κυβέρνηση για τη προεκλογική της “διγλωσσία” η οποία οδήγησε ουσιαστικά στην υφαρπαγή της ψήφου τού 35,46% τού ελληνικού λαού και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή η κυβέρνηση αποτελεί την επιτομή της πολιτικής μετάλλαξης που έχει την ευχέρεια να εφαρμόζει ανενδοίαστα τελείως αντίθετα από αυτά που υπόσχεται προεκλογικά. Αναφερόμενος μάλιστα στις απόψεις υπουργών και βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ περί "επιστροφής στη κανονικότητα" ο κ. Δαβάκης απάντησε ότι είναι υποκρισία να μιλούν γι αυτό εκείνοι πού παραποιώντας τη σκληρή πραγματικότητα πολέμησαν τη κανονικότητα για να γίνουν κυβέρνηση. Θύμισε μάλιστα πώς αν η Νέα Δημοκρατία δεν έβαζε πάνω από το κομματικό της συμφέρον το συμφέρον τού τόπου-όπως αντιστρόφως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-καί δεν ψήφιζε τη Συμφωνία για τη παραμονή ουσιαστικά της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Επίσης ο Λάκωνας βουλευτής στηλίτευσε τη κυβερνητική ανεπάρκεια, φέροντας ως παράδειγμα το σοβαρό πρόβλημα της παθολογικής κλινικής τού Νοσοκομείου της Σπάρτης αλλά και την ανυπαρξία της μέχρι τώρα κρατικής συνδρομής στην περιοχή της Νεάπολης, η οποία τρείς μήνες μετά τη καταστροφική πυρκαγιά δεν έχει κηρυχθεί ούτε καν πυρόπληκτη...