Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στη Λακωνία

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο (2) άτομα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -28.500- ευρώ



Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε οικίες, στη Σπάρτη Λακωνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 27 ετών και ανήλικος, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι ο 27χρονος και ο ανήλικος μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών:

Την 3.9.2015 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Την 8.9.2015 το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού, και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κυνηγητικό όπλο.

Την 10.9.2015 το βράδυ, στην Σπάρτη Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Την 10.9.2015 το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού , χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Την 10.9.2015 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά, που η αξία τους ξεπερνά τις -28.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 27χρονου και του ανήλικου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.