Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας, στην Αργολίδα

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Κατασχέθηκαν πάνω από 1.200 δενδρύλλια κάνναβης

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Κατασχέθηκε εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (συσκευές φωτισμού και θέρμανσης κ.α.)

Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας σε κατάστημα στο Ναύπλιο Αργολίδας, αποτελούμενη από 1.224 δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 14.10.2015 το απόγευμα, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου , δύο αλλοδαποί υπήκοοι Κροατίας, ηλικίας 33 και 39 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 14.10.2015 το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, αστυνομική επιχείρηση σε κατάστημα στο Ναύπλιο Αργολίδας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-1.224- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 20 έως 50 εκατοστών περίπου.

Σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, αποτελούμενο από -317- ανακλαστήρες θερμότητας, -214- μετασχηματιστές, χρονοδιακόπτες, θερμόμετρα, ανεμιστήρες κ.α.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.