Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015


Ο Δήμος Σπάρτης, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Λακωνίας, συμμετέχει στην προσπάθεια αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και διοργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη βασικών αναγκών τους.

Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους δημότες και κατοίκους, επιχειρήσεις, κοινωνικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής μας για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας και στήριξης για τους πρόσφυγες προσφέροντας συγκεκριμένα είδη από την παρακάτω λίστα:

Σακίδια ταξιδίου, κουβέρτες, αδιάβροχα, σκηνές και υπνόσακοι.

Τροφή για μωρά σε βάζα ή σε σκόνη, γάλα σκόνη πρώτης βρεφικής ηλικίας, παιδικές κρέμες έτοιμες σε βαζάκι, μπιμπερό, μωρομάντηλα.

Καπέλα, άνετα παπούτσια ανδρικά, γυναικεία ή παιδικά (σε καλή κατάσταση, δεμένα μεταξύ τους σε ζευγάρια, με ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα και μια ετικετούλα με το νούμερό τους).

Σαμπουάν, σαπούνια και αφρόλουτρα σε ατομικές συσκευασίες (κυρίως για μωρά και βρέφη), ξυραφάκια, αντιηλιακά, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες.

Στρώματα, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, μεγάλες πετσέτες.

Μαρκαδόροι (όχι ξυλομπογιές) και χαρτί Α4 (για τον παιδότοπο).

Κονσέρβες (όχι χοιρινό), πλαστικά πηρούνια και κουτάλια.


Τα είδη συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σπάρτης (Βρασίδου 131, Σπάρτη) κάθε εργάσιμη ημέρα, ώρες 10-12 πρωί και στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λακωνίας (Αγησιλάου 5, Σπάρτη) κάθε Τρίτη, ώρες 8 – 9 απόγευμα.

Τα είδη αυτά στη συνέχεια θα προωθηθούν στα Κέντρα Υποδοχής και σε δημοτικές ή εθελοντικές οργανώσεις στα νησιά και το Κιλκίς.

Καθένας οφείλει να ευαισθητοποιηθεί ως προς το ζήτημα της μαζικής μετανάστευσης και της προσφυγιάς που βρίσκεται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, και αντιλαμβανόμενος τις κακουχίες και τον πόνο των συνανθρώπων μας να συνδράμει έμπρακτα στην προσπάθεια αυτή.ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ