Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία με 401 δενδρύλλια

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, εκ των οποίων το ένα για την καλλιέργειά της


Κατασχέθηκαν -401- δενδρύλλια και πάνω από -25- κιλά κάνναβης



Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από -401- δενδρύλλια κάνναβης.

Για την καλλιέργεια αυτής, συνελήφθη χθες (9.9.2015) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, που αναζητείται, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.


Επιπλέον, συνελήφθη ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος επίσης κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.


Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ο 22χρονος να κινείται πεζός και να μεταφέρει ποσότητα κάνναβης βάρους -15- κιλών, πλην όμως αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, την απέρριψε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.

Στο σημείο, προσήλθε λίγο αργότερα με όχημα ο 36χρονος, προκειμένου όπως προέκυψε, να παραλάβει τον 22χρονο, καθώς και την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, στην ίδια περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτής, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, φυτεία κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -401- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,8 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ακόμη, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,6- κιλών.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 22χρονος και ο 39χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 39χρονου, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -80,1- γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -62,5-γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.