Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τον Αύγουστο στον Καραβά… γίναμε όλοι παιδιά!

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος -μετά από έναν χρόνο απουσίας- η καθιερωμένη παιδική γιορτή στον Καραβά Σπάρτης, φιλοξενώντας και διασκεδάζοντας δεκάδες παιδιά. Η «6η Παιδική Γιορτή Καραβά» έλαβε χώρα στον κοινό προαύλιο χώρο της εκκλησίας και του παλαιού δημοτικού σχολείου Καραβά, παραπλεύρως της Πλατείας του οικισμού, την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015.


Η δημοφιλής παιδική εκδήλωση έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας κι έτσι έτυχε και τη φετινή χρονιά μεγάλης ανταπόκρισης από μικρούς και μεγάλους κατοίκους, τόσο του χωριού, όσο και των όμορων περιοχών, αφήνοντας σε όλους όμορφες εικόνες και ευχάριστα συναισθήματα.


Η γιορτή ξεκίνησε με αθλοπαιδιές, όπως μαντηλάκι, τράβηγμα σκοινιού, παιχνίδι με λουκούμια κ.ά., διασκεδάζοντας τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και τους μεγαλύτερους που παρακολουθούσαν! Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε ο θίασος του καραγκιοζοπαίκτη Άθω Δανέλλη, που με την παράσταση της διαχρονικής και πάντα επίκαιρης λαϊκής μορφής των Ελλήνων, του Καραγκιόζη , εντυπωσίασε καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους!


Η παιδική γιορτή είχε και τη φετινή χρονιά την σφραγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, ο οποίος προσέφερε δωρεάν σε όλα τα παιδιά που ήταν παρόντα μία μερίδα αποτελούμενη από καλοψημένο σουβλάκι, νόστιμη πίτσα και δροσιστικό χυμό! Αξίζει να σημειωθεί πως η «Παιδική Γιορτή Καραβά» ξεκίνησε ως ιδέα από τους μικρούς μας συγχωριανούς, και στην πορεία αναβαθμίσθηκε αισθητά από τον οικείο Πολιτιστικό Σύλλογο.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά ευχαριστεί τους κατοίκους του χωριού, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και όλους όσοι εργάστηκαν και συνεισέφεραν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η «6η Παιδική Γιορτή Καραβά».


Τέλος, επειδή η «Παιδική Γιορτή Καραβά» σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού, τα μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχονται σε όλους καλό χειμώνα και στα λακωνόπουλα καλή νέα σχολική χρονιά.



πηγή: e-karavas.gr