Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αμεση αντίδραση Τζανετέα για τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σπάρτης

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Συνάντηση με την Διοικήτρια του Γ.Ν Λακωνίας κα Εύη Παπαγεωργίου και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Καλογεράκο Νικόλαο είχε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόβλημα που έχει ανακύψει ως προς την αδυναμία λειτουργίας της παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης λόγω έλλειψης ιατρών ειδικότητας παθολογίας.

Η κα Τζανετέα αντιδρώντας άμεσα απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή ζητώντας του με υπερεπείγουσες διαδικασίες να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα με την κάλυψη των κενών θέσεων με ιατρούς ειδικότητας παθολογίας. Το έγγραφο προς τον υπουργό έχει ως εξής :


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Σας γνωρίζουμε ότι μετά την παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής, στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης απέμειναν μόνο δύο (2) μόνιμοι ιατροί ειδικότητας Παθολογίας για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας.

Μέχρι και σήμερα το πρόγραμμα των εφημεριών καλυπτόταν εξ ανάγκης από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων του παθολογικού τομέα (πάντα με ετοιμότητα Παθολόγου).

Κατόπιν των ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης έστω και με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι πρότινος και προ του κινδύνου της αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας της και λόγω μη ύπαρξης άλλης δευτεροβάθμιας παθολογικής δομής στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας καθίσταται επιτακτικότατη και άμεση η ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων καθοιονδήποτε τρόπο με ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας.

Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του ανωτέρω ζητήματος προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα θέσουν σε τυχόν κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


Η Αντιπεριφερειάρχης


Αδαμαντία Τζανετέα