Κυριακή, 05 Μαίου 2024

Δαβάκης: «Η Ελλάδα χάνεται και σεις διορίζετε κομματικά σας στελέχη ως διοικητές νοσοκομείων»

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για την απόφαση της να προχωρήσει στην παύση των διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας, μέσω τροπολογίας που κατετέθη στο Νομοσχέδιο για την Ελληνική Ιθαγένεια, άσκησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης χαρακτήρισε ως υποκριτική και απαράδεκτη, την τακτική διορισμού κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σε θέσεις διοικητικών νοσοκομείων, από αυτούς μάλιστα που έψεγαν την προηγούμενη κυβέρνηση για παλαιοκομματικές μεθόδους, κάνοντας μαθήματα δημοκρατίας και ευταξίας στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης: «Η Ελλάδα χάνεται και σεις προχωράτε σε διορισμούς κομματικών σας στελεχών σε θέσεις διοικητών νοσοκομείων. Ας πέσουν επιτέλους οι μάσκες της υποκρισίας και της αδιαφάνειας, πείτε ότι θέλετε να διορίσετε τα δικά σας παιδιά μην διατυμπανίζετε όμως ότι υπηρετείτε τη δική σας νέα αξιακή ηθική» είπε ο κ. Δαβάκης, εκφράζοντας την αγανάκτηση του απέναντι στην τακτική να κατατίθενται υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Προέδρου της Βουλής, η οποία έκανε λόγο ότι δεν θα δεχόταν να συνεχισθεί αυτή η τακτική. Επιπλέον ο κ. Δαβάκης υποστήριξε ότι πολλοί από τους διοικητές που υπηρετούν στα νοσοκομεία έχουν δώσει την ψυχή τους ενάμιση χρόνο τώρα, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα όπως υποστηρίζει με δηλώσεις της η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις σχετικά με το δημοψήφισμα ο κ. Δαβάκης τόνισε ότι «η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω καμίνου, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι αποτελέσματα θα έχει, μιας καμίνου που θα κάψει τους πάντες όταν φτάσουμε στο σημείο που θα έχουμε υπερβεί το χείλος του γκρεμού. Είναι αστείο να μιλάμε από χθες το βράδυ για διορισμούς διοικητών νοσοκομείων, όταν δεν ξέρουμε αν σε μια μέρα θα υπάρχει Ελλάδα. Τα διχαστικά λόγια που ακούγονται σ αυτήν την αίθουσα μην τα απευθύνετε σε εμάς. Εμείς την έννοια της Πατρίδας την έχουμε ψηλά. Πολύ ψηλότερα και από το κόμμα μας!».