Κυριακή, 05 Μαίου 2024

Δηλωση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σ. Αραχωβίτη για το δημοψήφισμα

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα πυκνές, πολιτικά. Παρακολουθήσαμε την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, στην κορύφωση μιας πεντάμηνης διαπραγμάτευσης, να συγκρούονται σφόδρα με τους δανειστές, που κάθε άλλο παρά ως εταίροι στέκονται απέναντι στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας μας.

Για κάθε συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης, για κάθε λύση που πρότεινε η ελληνική πλευρά, αντέτειναν ένα πρόβλημα, μια αντίρρηση, δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια για έναν έντιμο συμβιβασμό.

Με την τακτική που ακολούθησε η ελληνική Κυβέρνηση, καταδείχθηκε και στον πλέον αφελή, ότι η σκληρή πολιτική της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού δεν πρόκειται να καμφθεί, ακόμη και όταν στέκεται προστά σε ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως αυτή που επικρατεί στην χώρα μας.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενεργοποιούν την προσταγή του Συντάγματος και δίνουν τον λόγο στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει δημοκρατικά και ευσυνείδητα αν επιθυμεί τον «αργό θάνατο», την εξαθλίωση, την υποτέλεια από την αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία.

Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν φωνές, ένθεν και ένθεν, φωνές καθόλου ψύχραιμες, που κάθε άλλο παρά συνέβαλαν στη δημιουργία κλίματος ομοψυχίας και εμπιστοσύνης από τον λαό προς την Κυβέρνηση.

Αυτές οι φωνές δεν θα πάψουν ούτε το επόμενο διάστημα μέχρι το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής.

Καλούνται λοιπόν οι πολίτες:


Να ενημερωθούν σοβαρά και έγκυρα για το διακύβευμα του δημοψηφίσματος.

Να αποφασίσουν νηφάλια και δημοκρατικά απέναντι στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών, επάνω σε ιδεοληψίες οι οποίες απέτυχαν και καταδικάστηκαν πρόσφατα από τους πολίτες αλλά και την ελληνική Βουλή.

Να εκφραστούν ψύχραιμα και έχοντας πάντα κατά νου το συμφέρον του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της Ευρώπης, απέναντι στα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της κυρίαρχης πολιτικής ελίτ.