Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τιμητική διάκριση στην ΑΕ Σπάρτη από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα για το Λακωνικό ποδόσφαιρο, αφού ύστερα από 20 χρόνια η ομάδα της Α.Ε Σπάρτης επανέρχεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι χθες το απόγευμα, στο γήπεδο του Περιστερίου, η Λακωνική ομάδα κέρδισε την πολυπόθητη άνοδο κάνοντας μεγάλη ανατροπή από το 0-2 στο 3-2 με δύο γκολ του Αναστασάκου και ένα του Γκολέμη. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο γήπεδο από τον ιδιοκτήτη κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τους παράγοντες, τους παίκτες και τους περίπου 3.000 φιλάθλους που στήριξαν την ομάδα στο κομβικό παιχνίδι. Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα η ομάδα επέστρεψε στη Σπάρτη, όπου γνώρισε θερμής υποδοχής από χιλιάδες φιλάθλους που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

Με σύνθημα «ένας νομός μια ομάδα» η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα υποδέχτηκε και τίμησε στο Διοικητήριο την Α.Ε. Σπάρτη για την άνοδο της στην Γ Εθνική κατηγορία. Η κα Τζανετέα τόνισε ότι η Σπάρτη είναι μια πόλη με ιδιαίτερο ειδικό βάρος όπου το ευ αγωνίζεσθαι ήταν τρόπος ζωής και ζήτησε από τους παίκτες και τους συντελεστές της ομάδας να συνεχίσουν να αγωνίζονται με δυναμισμό, ήθος και σεβασμό στο αθλητικό ιδεώδες για να μπορέσουν να εμπνεύσουν τις νέες γενιές. Η κα Τζανετέα παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της ομάδας κ. Γιάννη Βουζιώτη στον προπονητή κ. Αργύρη Κατσίχτη και στον αρχηγό της ομάδας κ. Παναγιώτη Τσούκλη και δεσμεύτηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας θα στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας στη νέα αυτή διαδρομή της.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος της διοίκησης της ομάδας κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Τζεφεράκος και Παναγιώτης Καρράς.