Παρασκευή, 03 Μαίου 2024

Συναντήσεις Αραχωβίτη με τον Τζανέτο Φιλιππάκο και τον Ιωάννη Καρατζιά

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, το Σάββατο 30 Μαίου στo Γύθειο, όπου και έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με θέματα πολιτικής προστασίας του νομού.


Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της επάρκειας και της κατανομής, αλλά και της καταλληλότητας των μέσων πυρόσβεσης. Πάνω στο θέμα αυτό, ο κ. Φιλιππάκος μετέφερε τις πρόσφατες εμπειρίες που αποκόμισε από τις αυτοψίες του στις υπηρεσίες που επισκέφθηκε. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των εργατών γης και καταγράφηκε η βούληση για εξεύρεση λύσης. 


Την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ο κ. Αραχωβίτης πραγματοποίησε επίσκεψη στο αρχηγείο του Πυροσβεστικής Σώματος στην Αθήνα, όπου έγινε συνάντηση με τον Υπαρχηγό του Σώματος κ. Ιωάννη Καρατζιά. Έγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λακωνίας και τους εργαζόμενους σε αυτές.


Ο κανονισμός μεταθέσεων, η αναβάθμιση της Π.Υ Σπάρτης και η επαναλειτουργία του Αεροδρομίου για την στάθμευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των μικρών πυροσβεστικών αεροσκαφών, είναι μερικά από τα θέματα που τεθήκαν προς συζήτηση. Υπήρξε δέσμευση ότι τα θεσμικά ζητήματα θα επιλυθούν γιατί είναι δίκαια και χρονίζουν, ενώ όσα έχουν οικονομικό κόστος εξετάζονται και επιλύονται σύμφωνα με τις δυνατότητες της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. Τέλος, παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα με την καταγραφή των θέσεων της  ΕΥΠΣ Λακωνίας.