Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία του Νομού Λακωνίας

Τρίτη, 19 Μαίου 2015

Άκρως αναγκαίο εξοπλισμό για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών 12 Σχολείων της Αθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών), παρέδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Μαΐου ο Δήμαρχος Σπάρτης κ Ευάγγελος Βαλιώτης και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Χρήστος Π. Πλειώτας στις Δντριες και στους Δντες των παρακάτω Σχολείων:

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καστορείου (2 Η/Υ: desk top και laptop).

Νηπιαγωγείο Ανωγείων Παλαιοπαναγιάς, (1 Η/Υ - laptop).

Νηπιαγωγείο Μαγούλας, (1 Η/Υ - laptop).

9ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, (1 Η/Υ - laptop).

Δημοτικό Σχολείο Γκοριτσάς και Νηπιαγωγείο Σκούρας, (2 Η/Υ laptop).

9ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, (1 Η/Υ - desk top ).

10ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, Δημοτικό Σχολείο (1 Η/Υ laptop).

Νηπιαγωγείο Αφυσσού (1 Η/Υ laptop).

1o Νηπιαγωγείο Σπάρτης (1 Η/Υ laptop).

7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης (1 Η/Υ laptop).

Η προμήθεια των 12 ηλεκτρονικών υπολογιστών πραγματοποιήθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης προκειμένου να διευκολυνθεί με τις σύγχρονες τεχνολογίες και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, η ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους.

Είναι η πρώτη μαζική προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών που διενεργεί το Ν.Π.Δ.Δ. της Σχολικής Επιτροπής για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων της Αθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

«Στόχος του ΝΠΔΔ - αν και βρισκόμαστε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς - είναι όλα τα σχολεία της Αθμιας του Δήμου μας - μέσα στο επόμενο διάστημα - να αποκτήσουν τουλάχιστον έναν καινούργιο - σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή», δήλωσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης κ Χρήστος Πλειώτας.















Τα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και η άρτια εκπαίδευση τους είναι στις προτεραιότητες του Δήμου Δράμας όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Δράμας στην συνομιλία που είχε με την διεύθυνση του σχολείου και τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων. Συγκεκριμένα στο Ειδικό Σχολείο παραδόθηκαν από τον Δήμο Δράμας 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα φορητό ράδιο CD, ένας ηλεκτρικός διάδρομος, μία σκάλα αναρρίχησης, ένα κρεβάτι φυσιοθεραπείας, ένα πλυντήριο πιάτων  και ένα ψυγείο για το εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης.

Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης σε δηλώσεις επεσήμανε: «Θέλουμε να μην λείπει τίποτε από τα σχολεία μας. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός δεν επιβαρύνει τον Δήμο Δράμας καθώς η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει να είναι δίπλα στους γονείς και τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου και θα βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές αυτών των Σχολείων».



«Η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εκπαίδευση των μαθητών μας, ευχαριστούμε την σχολική επιτροπή που για ακόμα μια φορά έδειξε με τον έμπρακτο τρόπο ότι είναι δίπλα μας.» είπε. Φανερά ικανοποιημένος και ο πρόεδρος των μαθητών του σχολείου Μιχάλης Βιδάλης εξέφρασε από την μεριά των μαθητών τις δικές τους ευχαριστίες για την προμήθεια των υπολογιστών αυτών που θα τους βοηθήσουν στο μάθημα της πληροφορικής.