Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας το 1ο Δημ. σχ. Σκάλας

Πέμπτη, 14 Μαίου 2015

Στην κατάμεστη από χίλιους και πλέον μαθητές κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ βρέθηκε την Τετάρτη 13 Μαϊου η Ε΄ τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας για την απονομή του πρώτου βραβείου στην κατηγορία «Μαθητικό έντυπο» - σε άλλες κατηγορίες βραβεύθηκε και το 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης – στα πλαίσια του Διαγωνισμού «Κύπρος:1974-2014,Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…». Στο διαγωνισμό σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Πούλιο, συμμετείχαν 460 σχολικές μονάδες, περισσότεροι από 20 χιλιάδες μαθητές που έλαβαν μέρος με 3000 δημιουργίες.

Την απονομή του βραβείου στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας έκανε ο Βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης ενώ χαιρετισμό στους μαθητές απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτάς, ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυρ. Κενεβέζος και η Μορφωτική ακόλουθος της Κύπρου κα Μαρ. Παναγίδου.

Με το πέρας της εκδηλώσεως αντιπροσωπεία του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας, έγινε δεκτή στο γραφείο του ,πρώτα από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτά ,ο οποίος εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για το μαθητικό έντυπο που του χάρισαν οι μαθητές και έπειτα από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη Αν..Και στους δύο ,με μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ,δόθηκε από ένα πολυτελές καλάθι με τυποποιημένα εδέσματα από το Δήμο Ευρώτα.

Ευτυχής συγκυρία για τους μαθητές του σχολείου ήταν πως καθώς περίμεναν στον προθάλαμο του γραφείου του Υπουργού Παιδείας ,συνάντησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο – συνοδευόμενο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο - ,ο οποίος τους χάρισε φυλακτά αφού τους συγχάρηκε για την βράβευσή τους.


ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΠΑΙΘ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

-----

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-----

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

E-mail: press@minedu.gov.gr

Μαρούσι, 13 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εκδήλωση στο ΥΠΟΠΑΙΘ για το «Κύπρος 1974-2014, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ…»

Με αφορμή την τελετή βράβευσης των δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος 1974-2014, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ…» η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ξεχείλισε το μεσημέρι από ζωή και ελπίδα. Φορείς αυτής της θετικής ενέργειας ήταν οι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και την ομογένεια (1000 άτομα) που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

«Συγχαίρω όλους όσους πήραν μέρος παιδιά και εκπαιδευτικούς, δημιουργικά ή οργανωτικά στον διαγωνισμό» είπε κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

Παρατήρησε ακόμα ότι ο τίτλος της εκδήλωσης περιέχει ένα υψηλό νόημα επειδή «δεν δύναται να είμαστε δημιουργικοί αν η μνήμη μας είναι κοντή».

Στη συνέχεια ο υπουργός βράβευσε το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου τα παιδιά του οποίου εικονογράφησαν κυπριακά παραμύθια.

Με αφορμή την εκδήλωση ο υπουργός συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα όπου και ανταλλάχτηκαν εποικοδομητικές απόψεις.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Απευθύνθηκε σε μαθητές όλων των τάξεων δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.