Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γιορτή Χάντμπολ σε κλίμα…αγώνα στους Μολάους

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Σε μία γιορτή, που συνδυάστηκε με μικρούς αγώνες Χάντμπολ (Χειροσφαίρισης) κοριτσιών και αγοριών, έγινε η πρώτη γνωριμία των παιδιών του Δήμου Μονεμβασίας με το εν λόγω Ολυμπιακό Άθλημα, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

Το νεόδμητο Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου Μολάων αποτέλεσε το σημείο αναφοράς τής δραστηριότητας, καθώς έδωσε στους λιλιπούτιους συμμετέχοντες αλλά και σε εφήβους, τη δυνατότητα να παίξουν και να εκτιμήσουν το Χάντμπολ σε πραγματικές συνθήκες.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Κότσιρας Κώστας, Κ.Φ.Α., π.Διεθνής Πρωταθλητής Ελλάδος, Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης Νοτίου Ελλάδος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κο Δήμαρχο, Ηρακλή Τριχείλη για τη φιλοξενία στο Κλειστό Γυμναστήριο και χαιρέτησε τα παιδιά, τους παρευρισκομένους και τους διοργανωτές, χώρισε τους συμμετέχοντες σε ομάδες και ξεκίνησε τους αγώνες. Στο άριστο αποτέλεσμα συνέβαλαν οι κ.κ. Δημήτρης Σκάρλος, Βοηθός Ομοσπονδιακού Προπονητή, Γιάννης Μαχαίρας, Προπονητής από τον Βλαχιώτη και Πάνος Κοντάκος, Προπονητής Μολαϊκού.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Μονεμβασίας, κος Γιάννης Κολλιάκος, ευχαριστώντας τους διοργανωτές τής Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Μονεμβασίας και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων-Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία» και εκφράζοντας την ευχαρίστησή του που η σημαντική θεμελίωση του Κλειστού Γυμναστηρίου δίνει τη δυνατότητα η παραπάνω πρωτοβουλία να συμβάλλει στην παροχή σταθερών αθλητικών δυνατοτήτων για όλους τους Δημότες.

Την 1η Γιορτή Χάντμπολ τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μολάων κος Κώστας Μαυρομιχάλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Μονεμβασίας κος Γιάννης Κολλιάκος, η Πρόεδρος του ΝΠΠΑ κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μολάων κος Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης κος Παναγιώτης Σκαρμούτσος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πακίων κος Μιχάλης Καρούνης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασωπού κα Μαριάννα Σταθάκη και οι Εκπρόσωποι Αθλητικών Συλλόγων Μολάων, κα Χάιδω Κατσουρίνη-Λάγγη (Παλλακωνικός Α.Σ. Παγκρατίου Okinawa Karate Jiu-Jitsou) και κος Σωτήρης Ρουμάνης (AΠΟΕΛ).

Ξεχωριστή αναφορά οφείλεται στους αρωγούς τής Γιορτής, κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους, Σταύρο Χριστάκο, Πρόεδρο Α/θμιας Σχολικής, Αλεξάνδρα Χαραμή-Νατιώτη, Αντιπρόεδρο Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Θεοδούλη Σπυριδάκου, Πρόεδρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων-Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία» και στους αντίστοιχους φορείς τους που υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης συνέβαλλαν στην πρωτοβουλία ανάδειξης όχι μόνο «μεγάλων» αθλητών αλλά και ολοκληρωμένων ανθρώπων.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους Δ/ντές, Εκπαιδευτικούς και Γυμναστές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Μονεμβασίας, στους Εργαζόμενους Δήμου Μονεμβασίας, στους Γονείς και τα Παιδιά τους, στον Κώστα Μπραντίτσα, Επιβλέπων Κλειστού Γυμναστηρίου, στην Ευαγγελία Τσαγκλή, Πρ/μένη Οικ. Νοσ. Μολάων και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

 

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον κο Κώστα Τριανταφυλλίδη, Ιατρό Νοσοκομείου Μολάων, για την ιατρική κάλυψη της δραστηριότητας και την άριστη συνεργασία.

 

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν οι ΧΥΜΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Σπάρτη.

 

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους και έφυγαν με τα καλύτερα συναισθήματα και εικόνες από την επικοινωνία τους με τον χαρισματικό Ομοσπονδιακό Προπονητή και με τους Προπονητές που τον βοήθησαν.

 

Ο Σύλλογος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ομοσπονδίας και του κοινού και θα ανακοινώσει άμεσα τις περαιτέρω ενέργειές του για την ανάδειξη αυτού του καινούριου για τον Δήμο Μονεμβασίας αθλήματος