Δευτέρα, 06 Μαίου 2024

Ερώτηση Γρηγοράκου για το κόστος ταξιδιών μελών της Κυβέρνησης

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου, κ. Φλαμπουράρη και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος σχετικά με το κόστος ταξιδιών μελών της κυβέρνησης. Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής :


ΘΕΜΑ: «Κόστος ταξιδιών μελών κυβέρνησης»


Η κυβέρνηση στα πλαίσια του «λιτού βίου», στις προγραμματικές δηλώσεις είχε δεσμευτεί δια στόματος του πρωθυπουργού και των υπουργών της για την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων από αλόγιστες δαπάνες και την κατάργηση των στρατιών των συμβούλων.

ΑντΆ αυτού, καθημερινώς γινόμαστε μάρτυρες προκλητικών δαπανών και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος εκ μέρους μελών της κυβέρνηση για ταξίδια, επισκέψεις και διεθνείς επαφές που πιθανόν, μερικές φορές να αποσκοπούν στην κάλυψη προσωπικών δημοσίων σχέσεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Στο πρόγραμμα της κυβέρνησης υπάρχει πλήθος ταξιδιών και επισκέψεων μελών της κυβέρνησης, που συνοδεύονται από στρατιές συμβούλων και συνεργατών στο εξωτερικό. Όλες αυτές οι δαπάνες βαραίνουν τους φορολογούμενους πολίτες στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.


Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Ποια είναι τα στοιχεία και ο αριθμός των υπαλλήλων, συμβούλων και λοιπών στελεχών που συνόδεψαν τα μέλη της κυβέρνησης και το Προεδρείο της Βουλής στις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο;

Ποιοι ήταν οι προορισμοί, ο σκοπός καθώς και το συνολικό οικονομικό κόστος που δαπανήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα εν λόγω ταξίδια;