Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πάνος Πετρόπουλος: “Είναι επιβεβλημένη η σκληρή δουλειά”

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

H ανάληψη των καθηκόντων μου ως περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου είναι τιμή αλλά κυρίως μέγιστη ευθύνη για τα εκπαιδευτικά θέματα της περιοχής μας

Οι προκλήσεις σε εποχή ανθρωπιστικής κρίσης είναι πολλές και διαφορετικής έντασης και αφορούν όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς). Είναι επιβεβλημένη η σκληρή δουλειά αλλά κυρίως η συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και για την αναβάθμιση/βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται μέσα στις σχολικές αίθουσες δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. 

Βασική προτεραιότητα είναι η επιτυχημένη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων της Γ’ Λυκείου παράλληλα με όλες τις διαδικασίες που αφορούν στη σχολική πραγματικότητα. Μακροπρόθεσμα θα επιδιωχθεί η υποστήριξη καινοτόμων δράσεων σε εκπαιδευτικό και διοικητικό επίπεδο και θα ενισχυθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου δέχεται τον πολίτη που επιθυμεί να επικοινωνήσει για θέματα εκπαίδευσης και επιδιώκει να εξομαλύνει γρήγορα τις δυσλειτουργίες που θα παρουσιαστούν σε επίπεδο εκπαίδευσης.



Βιογραφικό του Πάνου Πετρόπουλου

Ο Πάνος Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1970, αλλά κατάγεται από τη Λογγά. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής και πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» (τίτλος διπλωματικής εργασίας «Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία του Ψηφιακού Σχολείου»), Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών (ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) και έχει επιμορφωθεί στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Η επαγγελματική και διοικητική του εμπειρία συμπεριλαμβάνει τη θητεία του ως αναπληρωτή αιρετού ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, και ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου, ως υπευθύνου στο ΓΡΑΣΕΠ του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας, ως μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Μεσσηνίας ενώ έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας (πρόεδρος - 5 θητείες) και της ΠΕΚΑΠ Πελοποννήσου. Είναι εισηγητής σε σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν θέματα εκπαίδευσης, έχει δημοσιεύσεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια και έχει διδάξει στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας (εργαστηριακός συνεργάτης) και στο ΙΕΚ Καλαμάτας. Εργάζεται με οργανική θέση στο 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας (συνολική εκπαιδευτική προϋπηρεσία 18 χρόνων, ειδικότητες ΠΕ20 και ΠΕ02), ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε με θητεία στο ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας.