Παρασκευή, 03 Μαίου 2024

Συνάντηση Αραχωβίτη- Σταθάκη για τον οδικό άξονα Κορίνθου – Τρίπολης –Καλαμάτας - Σπάρτης

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Mε τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γ. Σταθάκη συναντήθηκε σήμερα, 2 Απριλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Κορίνθου – Τρίπολης –Καλαμάτας - Σπάρτης.


Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ.Αραχωβίτη για την πορεία Αναδιάρθρωσης της Σύμβασης Παραχώρησης, με τροποποίηση ορισμένων όρων της. Τα μέτρα Αναδιάρθρωσης έχουν ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του Προσυμβατικού Ελέγχου από το ΣτΕ.


Τέλος, επανεπιβεβαιώθηκε η αυριανή (Παρασκευή, 03.04.2015) συνάντηση του Υπουργού με βουλευτές και φορείς της Λακωνίας, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Σταύρος Αραχωβίτης, όπου θα παρασχεθούν περαιτέρω διευκρινήσεις για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου προς επίσπευση των διαδικασιών και τελικά την ολοκλήρωση του έργου.


Σημειώνεται ότι αύριο, ο κ. Αραχωβίτης θα πάρει μέρος και στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιεί η Π.Ε Λακωνίας και η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα με θέμα «Οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη».