Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο Σαϊνοπούλειο άλσος

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Διεξήχθησαν την Κυριακή 15 Μαρτίου στο Σαϊνοπούλειο άλσος αγώνες ορεινής ποδηλασίας, ενταγμένοι στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με διοργανωτή τον Σπαρτιατικό Γ.Σ. και την στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Συμμετείχαν 90 ποδηλάτες από τους συλλόγους ΑΕΚ Τρίπολης, Διαγόρα Αιγίου, Πρωτέα Κερατσινίου, ΑΕΚ Αθηνών, Ερμή Μαρκοπούλου, Μεσσηνιακός, Π.Ο Τρίπολης, Μίλων Σπάρτης και Σπαρτιατικό Γ.Σ.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, ο χώρος του Σαϊνοπουλείου άλσους ιδανικός για ποδηλατικούς αγώνες και οι αρκετοί θεατές απόλαυσαν ένα υπέροχο αγώνα.

Αγωνιστικά η διαδρομή ήταν τύπου σιρκουί σε απόσταση 2,5 χιλ. κλειστή και ασφαλείς για τους ποδηλάτες, και περιελάμβανε χωμάτινες διαδρομές και μονοπάτια εντός του Σαινοπουλείου άλσους. Η λάσπη λόγο των βροχοπτώσεων το τελευταίο διάστημα, δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους ποδηλάτες, αντίθετα το ρολάρισμα των τροχών στο λασπωμένο χώμα συνάρπασε τους αθλητές.

Οι ποδηλάτες του Σπαρτιατικού πρωταγωνίστησαν και μέσα στην πόλη τους με τον Χριστάκο Δημήτρη να είναι ο χρυσός νικητής στους παίδες. Επίσης οι ποδηλάτες του Σπαρτιατικού πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις στην κατηγορία των παμπαίδων με 2ο τον Αναστασόπουλο Κώστα, 3ο τον Δημητρόπουλο Παναγιώτη, 7ο τον Σουλτάνη Γιάννη ενώ στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν οι Κωνσταντάκος Βασίλης και Μπισμπής Γιάννης.

Στα μίνι μεγάλα 2ος ήρθε ο Φάβρος Νίκος, 4ος ο Γρηγόρης Ηλίας 12ος ο Παπαγεωργίου Νίκος και 13ος ο Αθανασάκης Θεόδωρος. Ακόμη στα μίνι μικρά ο Παναγάκος Πέτρος κατέλαβε την 6η θέση.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τα κορίτσια του Σπαρτιατικού που αν και αγωνιστήκαν για πρώτη φορά στη κατηγορία μίνι μικρά, κατάφεραν να διακριθούν και συγκεκριμένα η Μπαγιώκου Μαρία κατέλαβε την 2η θέση με 3η την Κουράντη Βαρβάρα, 4η την Βασιλάκου Καλλιόπη και 5η την Μαυρικιώτη Σοφία.

Επόμενη αποστολή για την ομάδα του Σπαρτιατικού θα είναι την Κυριακή στο Αίγιο σε διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας.