Σάββατο, 18 Μαίου 2024

Η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά συζήτησε με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντία Τζανετέα για την τουριστική προβολή της Λακωνίας

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Συνάντηση με την αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά είχε στην Αθήνα η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα . Η κ Τζανετέα συνεχάρη την Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.


Η συνάντηση είχε ως στόχο την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση και προώθηση του πλούσιου τουριστικού προϊόντος που διαθέτει η Λακωνία μέσα από δράσεις προβολής, όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού με γνώμονα, την διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της οικονομίας της περιοχής μας : του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.


Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στο σπουδαίο τουριστικό προϊόν που διαθέτει η Λακωνία και ιδιαίτερα επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του Brand Name της Σπάρτης ως ένα ισχυρό όπλο που επιβάλλεται να αξιοποιηθεί και τόνισε ότι θα είναι αρωγός στις νέες επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία και θα βοηθήσουν την περιοχή στις ιδιαίτερες δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.


Η κ. Τζανετέα ενημέρωσε την Υπουργό για τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν στη Λακωνία για νέες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και την σημαντική προσπάθεια της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής που είναι υπό κατασκευή και θα βοηθήσουν την προσβασιμότητα του επισκέπτη.


Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Καναδός Πρέσβης, κ. Robert Peck και εκπρόσωπος της εταιρίας «Π. Ηλιόπουλος Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στη Λακωνία με ιδιοκτήτη τον κ. Πέτρο Ηλιόπουλο ομογενή επιχειρηματία από τον Καναδά. Η εταιρία προχωρά σε επένδυση της τάξης των 42 εκατ., στην περιοχή του Δήμου Σπάρτης, σε γήπεδο συνολικής επιφάνειας 278.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, δυναμικότητας 271 κλινών, 36 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, δυναμικότητας 72 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης (spa), συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων και ανοιχτό θέατρο, ενώ εκτιμάται ότι από το έργο θα προκύψουν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας.


Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί χώρος Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, θα αξιοποιηθεί το τοπικό εργατικό δυναμικό, ενώ θα υποστηριχθούν ακόμη οι παραγωγοί και τα προϊόντα της περιοχής με τη διοργάνωση φεστιβάλ.