Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στηρίζει τη συγκέντρωση φορέων και πολιτών για το πρόβλημα των απορριμμάτων

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στηρίζει την αγωνιστική συγκέντρωση φορέων και πολιτών την Παρασκευή 6/3 στην Τρίπολη και προτρέπει τα μέλη του – επιχειρήσεις του Δήμου Τρίπολης να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Τα όρια αντοχής και ανοχής πολιτών και επιχειρήσεων έχουν εξαντληθεί και πρέπει άμεσα να βρεθεί κάποια λύση. Η προσωρινή αποκομιδή των σκουπιδιών που ανακοινώθηκε, δεν είναι λύση του προβλήματος και σύντομα θα βρεθούμε στην ίδια άθλια κατάσταση ή και χειρότερη λόγω και της αύξησης της θερμοκρασίας.

Άποψη του Επιμελητηρίου είναι ότι απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία των αρμοδίων φορέων, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύση, να συνεισφέρουν και οι αντιπολιτεύσεις και να μπουν στην άκρη τυχόν επιδιώξεις και σκοπιμότητες, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Η προσπάθειά μας πριν λίγο καιρό να γίνει αυτό έπεσε, δυστυχώς, στο κενό, αλλά καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να υπάρξει σύμπνοια και συμπαράταξη απέναντι στο πρόβλημα, άλλως να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Υπάρχουν πολλές «φωνές» πολιτών και μελών του Επιμελητηρίου που προβληματίζονται αν πρέπει να καταβάλονται τα Δημοτικά τέλη στο Δήμο και ως Επιμελητήριο εξετάζουμε νομικά αυτούς τους προβληματισμούς τους.

Αυτό που προέχει, όμως, είναι η υγεία των πολιτών και η εύρεση της οριστικής, πιο συμφέρουσας και περιβαλλοντικά ενδεδειγμένης λύσης για τη διαχείριση των απορριμάτων. Εμείς θα είμαστε εδώ να προσφέρουμε οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί, οποιαδήποτε στιγμή μας ζητηθεί για το καλό της πόλης και όλων μας.

Όλοι μαζί λοιπόν την Παρασκευή να στηρίξουμε τον αγώνα φορέων και πολιτών.