Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Κάρμεν στη Σπάρτη

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή ενός έτους και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις του, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και επεκτείνεται εκτός Αττικής, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε επιπλέον 23 πόλεις ανά την Ελλάδα.

 

Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος είναι η Καλαμάτα και η Σπάρτη,  όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε τρεις βασικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα, οι κάτοικοι των παραπάνω πόλεων θα παρακολουθήσουν την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), με την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, ενώ παράλληλα, και στις δύο πόλεις, θα πραγματοποιηθεί από την ΕΛΣ διήμερο σεμινάριο λυρικής τέχνης και οντισιόν για νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, με σκοπό την ανάδειξη νέων λυρικών ταλέντων. Τέλος, το ίδιο διάστημα, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες», όπου διοργανώνεται από τους συνεργαζόμενους οργανισμούς. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πως η κατανόηση ενός πολιτιστικού γεγονότος εξαρτάται από τον πλούτο των εμπειριών μέσα από τις οποίες θα το προσεγγίσεις.


Η “Κάρμεν” στη Σπάρτη!

Τρίτη 10 Μαρτίου

Πνευματικό Κέντρο ”Ευάγγελος Φιλιππόπουλος”

Ώρα: 8μμ


Η παράσταση “Κάρμεν” του Μπιζέ με την “Όπερα της Βαλίτσας” από την Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα και τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου φτάνει και στην πόλη μας!


Είσοδος ελεύθερη!