Σάββατο, 18 Μαίου 2024

Ντία Τζανετέα : «Ο τουρισμός πρώτη μας προτεραιότητα»

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα και των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων για τις Τουριστικές Δράσεις, κ. Σταματικής Μπελεγρή- Ατσιδάκου και για τις Τουριστικές Επενδύσεις κ.Ιωάννη Μπουκουβάλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο Λακωνίας με θέμα: «Τουριστική προβολή του νομού Λακωνίας, ανταλλαγή απόψεων και υποβολή σχετικών προτάσεων». Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Στρατηγάκος , ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης, η Αντιδήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας α Τσαφατίνου Κατερίνα, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος επιτροπής τουρισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Τσιριγώτης Παναγιώτης, ο κ. Μπατσάκης Κωνσταντίνος σύμβουλος Δήμου Ελαφονήσου για θέματα τουρισμού και περιβάλλοντος, η κα Σπυριδάκου Θεοδούλη Δημοτική σύμβουλος μέλος επιτροπής τουρισμού, ο κ. Πολλάλης Δημήτριος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, η κα Δεμέστιχα Κατερίνα πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων, ο κ. Θωμάς Διονύσης Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η κα Γαβαλά Πέπη – Γ.Α.Κ. Αρχεία Ν. Λακωνίας, ο κ. Μπαγιώκος Ιωάννης από το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, ο κ. Γράφος Παναγιώτης Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Μονεμβασίας και μέλος της επιτροπής τουρισμού Δήμου Μονεμβασίας, ο κ. Δημητρόπουλος Γεώργιος μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων, ο κ. Βούλγαρης Ιωάννης από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, ο κ.Σουκαράς Πάνος Οικολόγοι Πράσινοι, οι εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης κ. Ηλίας Μόνος, κ. Λεωνίδας Χονδρόπουλος και κ. Γιάννης Παυλάκος, καθώς επίσης επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Η σύσκεψη είχε στόχο να ακουστούν οι απόψεις και οι προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να αναληφθούν από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα ανοίγοντας την συζήτηση μίλησε για το μεγάλο έργο της Περιφέρειας στη Λακωνία στον τομέα των υποδομών, τόσο σε οδικούς άξονες και λιμάνια όσο και στην ένταξη μέσω του ΕΣΠΑ σημαντικών έργων βιολογικού καθαρισμού και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης που εκτελούν οι δήμοι και βοηθούν πολύ στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον επισκέπτη. Αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εκθέσεις του εξωτερικού για την προβολή του τουριστικού προϊόντος και ταυτόχρονα στην διοργάνωση εκδηλώσεων για να μπορέσει να προβάλει την περιοχή και παράλληλα να δημιουργήσει συνθήκες αναθέρμανσης της τοπικής οικονομίας. Επιπλέον τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάγκη αύξησης της επισκεψιμότητας από τους επιβάτες κρουαζιέρας στον «δίδυμο προορισμό» Γύθειο και Μονεμβάσια και έκλεισε την ομιλία της επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική προβολή του νομού μας.

Η κ. Μπελεγρή επισήμανε την ανάγκη ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του τουρισμού με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής που γίνονται στην Λακωνία καθώς και στην συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις.

Έγιναν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις από όλους τους συμμετέχοντες που συμφώνησαν ότι πρέπει να επανασχεδιάσουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις δίνοντας έμφαση στις υποδομές, σε σύγχρονα τουριστικά καταλύματα, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τουρισμό, σε υποδομές υγείας και προπαντός στην αλλαγή νοοτροπίας.