Σάββατο, 18 Μαίου 2024

Διάνοιξη δρόμου για την βελτίωση της πρόσβασης στο Σπήλαιο της Καστανιάς

Πέμπτη, 29 Ιανουάρίου 2015

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση με τον ανάδοχο και ένα ακόμα σημαντικό έργο θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Μονεμβασίας και συγκεκριμένα στην Δ.Ε. Βοιών. Πρόκειται για το έργο που αφορά την διάνοιξη δρόμου στην Τ.Κ. Καστανέας.

Με την κατασκευή του έργου, - εντός οκτώ μηνών σύμφωνα με την σύμβαση – θα επιλυθεί το πρόβλημα βατότητας στο Σπηλαίο Καστανέας ΄΄Αγιος Ανδρέας΄΄. Θα είναι πλέον εφικτή η διέλευση-προσέγγιση λεωφορείων δίνοντας έτσι τη δυνατότητα επίσκεψής του από μαθητές , οργανωμένα γκρουπ κ.α . Περιλαμβάνει τη βελτίωση της υφιστάμενης χωμάτινης δημοτικής οδού που παρακάμπτει τον οικισμό της Τ.Κ Κάτω Καστανέας από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Νεάπολη - Κ. Καστανέα με την οδό Παραλία – Βαρκό μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό κ. Καστανέα – Σπήλαιο – Παραλία Παναγίας συνολικού μήκους οδού 1.592,61μ.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν, έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης για την απομάκρυνση των όμβριων από το οδόστρωμα, έργα σήμανσης και ασφάλισης της οδού, και τεχνικά όπως τοίχων αντιστήριξης και κατασκευή νέων οχετών και τάφρων αντίστοιχα.

Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής η οποία παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Το έργο έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.225.000,00€.