Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ξενάγηση στην έκθεση «Μεταβυζαντινές εικόνες από τη Βαμβακού» στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης

Τρίτη, 20 Ιανουάρίου 2015

Την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης-Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης θα πραγματοποιηθεί από τη Γεωργία Κακούρου Χρόνη ξενάγηση στην έκθεση «Μεταβυζαντινές εικόνες από τη Βαμβακού». Η παρουσίαση στοχεύει σε ένα «ταξίδι» από την πρώτη, σύμφωνα με την παράδοση, εικόνα έως τις μεταβυζαντινές εικόνες της Βαμβακούς. Με ενδιάμεσους σταθμούς: τις δύσκολες τεχνικές των βυζαντινών αγιογράφων (εγκαυστική και αβγοτέμπερα) και την εξέλιξη της βυζαντινής εικόνας από τα φαγιούμ, στη βυζαντινή αγιογραφία, στον Λεονάρντο και τον Γκρέκο.



Επίσης, στην Πινακοθήκη λειτουργεί κάθε Σάββατο (10.00 έως 12.00 π.μ.) Εικαστικό Εργαστήρι, εντελώς δωρεάν, το οποίο απευθύνεται στους μαθητές/μαθήτριες των Α και Β τάξεων του Γυμνασίου. Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής είναι η εικαστικός Λία Λιάκου που έχει διδάξει πολλά χρόνια το μάθημα της ζωγραφικής σε μαθητές/μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διαθέτει μεγάλη εμπειρία.


Παράλληλα θα διδάσκονται, από τη Γεωργία Κακούρου Χρόνη, και στοιχεία Ιστορίας της Τέχνης που συνδέονται με το σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα.


Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος. Το Εργαστήρι θα λειτουργήσει έως το τέλος Ιουνίου. ΓιΆ αυτό παρακαλούμε τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή να σταθμίσουν προσεκτικά τις υποχρεώσεις τους.


Δηλώσεις συμμετοχής:


Γεωργία Κακούρου Χρόνη


Tel.: 27310 23 466

Mobile: 6978705442


E-mail: georgia.chroni@gmail.com